Exposició: Ocaña: espai de llibertat

Sala Muncunill - Exposició: Ocaña: espai de llibertat

Sala Muncunill
domingo 10.12.2017
desde 11:00
sábado 23.12.2017
a 21:00
Sala Muncunill
SpainTerrassaPlaza Dido, 308221
Mostrar en el mapa
0 participantes
Exposició sobre la figura i l'obra de l'artista
Del 25/11/2017 al 28/01/2018

Horaris:
Dimarts a divendres de 17 a 21h
Dissabtes d'11 a 14h i de 17 a 21h
Diumenges d'11 a 14h
Dilluns i festius: tancat

Malgrat que Ocaña ha passat a la història de l’art espanyol sota la consideració de pintor naïf, el seu talent va resultar multidisciplinar. Performer, abanderat de la resurrecció del folklore i disruptista de bandera, va canviar el seu poble natal en la província de Sevilla per una vida més d’acord a la seva voluntat d’expressió als carrers de Barcelona. El seu activisme cobra molta més rellevància en el marc de la revolució cultural que va suposar el procés de transició política al nostre país – essent una de les figures més prominents del que arribaria a ser i anomenar-se com la Movida de las Ramblas, junt a artistes com Nazario, Copi o Colita; que el van admirar i acompanyar en els seus intents constants per a reclamar noves i fonamentals llibertats per a Espanya, malgrat la constant repressió patida per part de les forces de l’ordre i per les veus conservadores de la època.

Per aquest motiu, la nostra associació considera més que justificat promoure aquesta exposició d’homenatge a aquest artista que, de ben segur, encara estaria lluitant, per tal de commoure al seu públic, i per trencar les encara rígides normes del que és “políticament correcte”, de no haver estat per la seva accidental mort que es va produir a l’any 1983.


Comissari: Manu Fuster

Mostrar más

Artistes participants:
Pep Borràs, Imanol Buisan, Tomás A. Candeas, Albert Cardona, Miqui Cardona, Joan Carraminyana, Julio Castillo, Joaquim Conca, Gemma Escoda, Antoni Grau, Teresa Llordés Llordés, Enric Majó, Miquel Mas, Momo, Àlex Monfort, José Naranjo Ferrari, Pere Puntí , Radio Zurich, Toño Savall, Anna Tamayo i Nicasio Torres.

Hi :
Colita, Adoración Díez Hernando, Nazario Luque, Enric Majó, José Naranjo Ferrari, Encarnación Ortiz, Jesús Pérez Ocaña, Luisa Pérez Ocaña i Ventura Pons.

Organització: LGTB Terrassa i Ajuntament de Terrassa.

Amb el suport de:
Cultura. Generalitat de Catalunya
Cultura-Diputació de Barcelona
Pop Title
Pop TextPop Button1Pop Button2